cukiernie bielsko cukiernia żywiec cukiernia szczyrk torty weselne bielsko torty weselne żywiec
torty dla dzieci bielsko ciasta weselne bielsko torty komunijne bielsko torty bielsko torty żywiec

Smaki tortów okolicznościowych

 

Pracownia Cukiernicza
Janiny Bronowskiej
przy ZPC Czernichów

Tort Szefa

Krem adwokatowy na maśle oraz mus z belgijskiej czekolady z wisienkami w syropie, dopełnione kakaowym i mandarynkowo-pomarańczowym biszkoptem, całość dopełniona chrupiącą czekoladową niespodzianką i konfiturą z porzeczki.

Tort Miętusek

Kompozycja lekkiego musu czekoladowego, połączona jasnym i czekoladowym biszkoptem, przełożona kremem czekoladowo - miętowym w towarzystwie chrupiących prażynek, całość wykończona czekoladą. 

Tort de Lux

Kompozycja lekkiego kremu z orzechów włoskich oraz musu na bazie bitej śmietany o smaku tiramisu, połączone blatem bakaliowym, czekoladowym oraz jasnym w towarzystwie chrupiącej czekolady i konfitury z porzeczki.

Tort Paryski

Kompozycja orzeźwiającego musu z beskidzkiej maliny oraz białej czekolady w towarzystwie jasnego i kakaowego biszkoptu.  Oblany polewą żelową lub białą kremową czekoladą.

Tort Cassis

Komozycja lekkiego musu z czarnej porzeczki oraz musu z ciemnej belgijskiej czekolady, a wszystko to połączone blatem czekoladowym i jasnym z dodatkiem likieru z czarnej porzeczki, w towarzystwie chrupiących prażynek oraz konfitury z porzeczki.

Tort wanilia-czekolada

Dwa krążki z ciasta biszkoptowego, nasączone spirytusem, przełożone musem lub kremem z delikatnej mlecznej czekolady i aromatycznej wanilii.

Tort Wenecki

Wytworny tort składający się z kakaowych biszkoptów w towarzystwie musu czekoladowego na śmietanie i lekkiego musu o smaku tiramisu.

Tort Whisky

Dwa krążki z ciasta czekoladowego w połączeniu z masą czekoladową na bazie masła z dodatkiem oryginalnego Johny Walkera.

Tort Szwarcwaldzki

Klasyczny tort niemiecki na bazie ciasta czekoladowego z bitą śmietaną i wiśniami w likierze.

Tort Tiramisu

Wyselekcjonowane jasne biszkopty solidnie nasączone ponczem na bazie likieru Amaretto i espresso wraz z musem o smaku tiramisu na bazie serka mascarpone.

Tort pomarańczowo-czekoladowy

Pomarańczowo-czekoladowe połączenie wykonane na śmietanie kremówce ze zmiksowanymi owocami.

Tort Marcello

Bita śmietana o smaku aromatycznej wanilii oraz owoców leśnych. Intensywności smaku dodają czekoladowe biszkopty oraz czerwona porzeczka.

Tort Tęcza

Delikatne musy o smaku bananowym i serowym, połączone krążkami biszkoptowymi i konfiturą ze świeżych truskawek, a wszystko wykończone tęczowym żelem.

Tort "Czarny Książe"

Ciasto czekoladowe przełożone intensywnym musem czekoladowym z wiśniami w likierze z dodatkiem chrupiących belgijskich prażynek. Oblany ciemną lśniącą czekoladą.

Tort Pralinowy

Tort na bazie czekolady mlecznej i deserowej z zaskakującym dodatkiem chrupiących prażynek oraz orzeszków.

Tort Cappuccino

Lekki krem na maśle o smaku włoskiego cappuccino, ułożony na czekoladowych biszkoptach delikatnie nasączony rumem w towarzystwie blatu kokosowego.

Tort Tropikalny

Dwa krążki biszkoptowe w towarzystwie wkładki wieloowocowej oraz musu na bazie bitej śmietany o smaku tropikalnym z kawałkami owoców w polewie żelowej.

Tort Truflowy

Biszkopt czekoladowy połączony delikatną masą truflową oraz kremem marcepanowym na bazie masła, a wszystko udekorowane białą i ciemną czekoladą belgijską.

Tort Ciasteczkowy

Chrupiąca ciasteczkowa niespodzianka w połączeniu z czekoladowo-karmelowym musem na serku mascarpone w ciemnym biszkopcie z wiśniami.

Tort Pomarańczowy

Ciasto czekoladowe i pomarańczowe, przełożone puszystą śmietaną o delikatnym pomarańczowym smaku, w towarzystwie wkładki żelowej z pomarańczy.

Tort Owocowy

Tort ze świeżych sezonowych owoców w puszystej bitej śmietanie w towarzystwie blatów biszkoptowych z kawałkami owoców.

Tort ananasowo-cytrynowy

Oryginalne cytrynowo-ananasowe połączenie z nutką kwasowości, wykonane na bitej śmietanie z żelką ananasową w połączeniu z jasnym biszkoptem.

Tort Dakłas

Francuski rarytas. Lekki krem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z daktylami i orzechami, połączone delikatną wykwintną bezą.

Tort śmietankowo-truskawkowy

Puszyste biszkopty nasączone syropem, pomiędzy nimi musy ze świeżych truskawek i bitej śmietany. 

Tort Ambasador

Tradycyjny tort składający się z dwóch blatów biszkoptowych ciemnych i jednego jasnego, przełożonych delikatnym kremem czekoladowym z kawałkami czekolady oraz kremem adwokatowym na maśle z mandarynką w towarzystwie blatu kokosowego.

Tort migdałowo-kokosowy

Mus „Rafaello” waniliowy z prażonymi migdałami oraz mus śmietankowy z dodatkiem kokosu w towarzystwie puszystych jasnych biszkoptów nasączonych adwokatem.

Tort Alpejski

Firmowy delikates. Kakaowy biszkopt nasączony wyselekcjonowanym winem wytrawnym, przełożony wyśmienitym puszystym kremem maślanym z alkoholem z małymi bezikami, a wszystko oprószone wykwintną bezą. 

Tort adwokatowo-orzechowy

Klasyczny tort składający się z biszkoptu orzechowego nasączonego alkoholem, przełożone tradycyjnym kremem adwokatowym na maśle i lekkim kremem orzechowym.

Tort Orzechowy

Orzechowe blaty w tangu z orzechami w maślanym kremie wzbogaconym spirytusem. Prawdziwa orzechowa uczta.

 

Wykonujemy wykończenia tortów w  maślanym kremie, bitej śmietanie, białej lub ciemnej czekoladzie belgijskiej, czekoladzie plastycznej, masie marcepanowo-cukrowej, marcepanie.

UWAGA!
Torty na bazie bitej śmietany nie mogą być dekorowane masą marcepanową.

Zamówienia realizujemy według oczekiwań i wymagań każdego, nawet najbardziej wymagającego klienta.

DO PAŃSTWA DYSPOZYCJI SĄ nasi Konsultanci ds. zamówień:

Pani Gabriela Rodak
Pani Bernadetta Kocemba
Tel.: +48 33 866 12 55 wew. 24
+48 33 860 35 55, Email. wesela@piekarniaczernichow.pl

 
 
ciasta weselne Bielsko Torty Jaworzno