cukiernie bielsko cukiernia żywiec cukiernia szczyrk torty weselne bielsko torty weselne żywiec
torty dla dzieci bielsko ciasta weselne bielsko torty komunijne bielsko torty bielsko torty żywiec

Oferta weselna

 

Wesele to wyjątkowa uroczystość, nie tylko dla nowożeńców, ale i także dla całej ich rodziny. Zarówno młodej parze jak i jej krewnym zależy na tym, aby wszystko było doskonałe i najlepsze - także torty weselne i ciasta weselne. Dlatego, chcąc pomóc w realizacji tego celu, szefowa zakładu - Pani Janina Bronowska, na tę niecodzienną okazję szczególnie poleca następujące wyroby ze swojej Pracowni Cukierniczej:

Wykonujemy wykończenia tortów w  maślanym kremie, bitej śmietanie, białej lub ciemnej czekoladzie belgijskiej, czekoladzie plastycznej, masie marcepanowo-cukrowej, marcepanie.

UWAGA!

Torty na bazie bitej śmietany nie mogą być dekorowane masą marcepanową.

Tort weselny Szefa

Krem adwokatowy na maśle oraz mus z belgijskiej czekolady z wisienkami w syropie, dopełnione kakaowym i mandarynkowo-pomarańczowym biszkoptem, całość dopełniona chrupiącą czekoladową niespodzianką i konfiturą z porzeczki.

Tort weselny de Lux

Kompozycja lekkiego kremu z orzechów włoskich oraz musu na bazie bitej śmietany o smaku tiramisu, połączone blatem bakaliowym, czekoladowym oraz jasnym w towarzystwie chrupiącej czekolady i konfitury z porzeczki.

Tort weselny paryski

Kompozycja orzeźwiającego musu z beskidzkiej maliny oraz białej czekolady w towarzystwie jasnego i kakaowego biszkoptu.  Oblany polewą żelową lub białą kremową czekoladą.

Tort weselny wanilia-czekolada

Dwa krążki z ciasta biszkoptowego, nasączone spirytusem, przełożone musem lub kremem z delikatnej mlecznej czekolady i aromatycznej wanilii.

Tort weselny adwokatowo-orzechowy

Klasyczny tort składający się z biszkoptu orzechowego nasączonego alkoholem, przełożone tradycyjnym kremem adwokatowym na maśle i lekkim kremem orzechowym.

Tort weselny pralinowy

Tort na bazie czekolady mlecznej i deserowej z zaskakującym dodatkiem chrupiących prażynek oraz orzeszków.

Tort weselny śmietankowo-truskawkowy

Puszyste biszkopty nasączone syropem, pomiędzy nimi musy ze świeżych truskawek i bitej śmietany. 

Tort weselny Marcello

Bita śmietana o smaku aromatycznej wanilii oraz owoców leśnych. Intensywności smaku dodają czekoladowe biszkopty oraz czerwona porzeczka. 

Tort weselny szwarcwaldzki

Klasyczny tort niemiecki na bazie ciasta czekoladowego z bitą śmietaną i wiśniami w likierze.

Tort weselny Tiramisu

Wyselekcjonowane jasne biszkopty solidnie nasączone ponczem na bazie likieru Amaretto i espresso wraz z musem o smaku tiramisu na bazie serka mascarpone.

 

CIASTA WESELNE:

Sernik krakowski

Na kruchym spodzie o znakomitym posmaku wanilii warstwa masy serowej wykończony dekoracyjną kratką

Sernik wiedeński

Cienki spód kruchego ciasta z warstwą puszystej masy serowej, wykończony marmoladą i białą lub ciemną czekoladą.

Sernik domowy

Swojski ser, zapieczony na biszkopcie w specjalnej foremce.

Placek makowo-serowy

Kruchy spód a na nim dwie warstwy serowa i makowa z bakaliami, oblany czekoladą.

Królewiec

Królewski przekładaniec, dwie warstwy ciasta miodowego i białego biszkoptu, przełożone puszystą masą budyniową, udekorowany czekoladą i wiórkami kokosu.

Ciasto jabłkowo-kokosowe

Ciasto kruche ze świeżymi jabłkami i galaretką przykryte warstewką masy kokosowej, rozpływa się w ustach.

Brzoskwiniowiec

Dwa puszyste biszkopty kokosowy i orzechowy nasączone ponczem przełożone wyśmienitym kremem brzoskwiniowym, z kawałkami owoców. Tylko rozkoszować się smakiem.

Placek Wenus

Dwa białe biszkopty przełożone masą serową połączoną z galaretką i bitą śmietaną, przykryte lekkim dżemem brzoskwiniowym i warstwą zapieczonego kokosu.

Ciasto makowo-jabłkowe

Pyszna makowa fantazja, ciasto makowe połączone z jabłkami i bakaliami. Tylko zanurzyć w nim usta.

Ambasador

Ciasto tortowe złożone z dwóch ciemnych biszkoptów przełożonych niepowtarzalnym kremem, galaretką i owocami
mocno ponczowane alkoholem.

Jabłecznik wykwintny

Wyśmienite ciemne ciasto z kawałkami jabłek i bakalii, oblane czekoladą. Tylko się skusić.

Placek miodowo-orzechowy

Ciasto o zdecydowanym smaku miodu przekładane kremem waniliowym ze spirytusem wykończone orzechami zapiekanymi w miodzie.

Ciasto Pawie Pióra

Ciasto tortowe złożone z ciemnego i jasnego biszkoptu przełożonych niepowtarzalnym kremem, z galaretką i owocami delikatnie ponczowane alkoholem

Ciasto królewskie

Puszyste ciasto z jasnego biszkoptu z dużą ilością bakalii i czekolady. Wykończone ciemną czekoladą.

Ciasto babuni

Ucierane lekkie ciasto wykończone pysznym budyniem z owocami. Na górze owocowy żelek posypany migdałami.

Kryształek

Dwa delikatne biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną kawałkami kolorowych galaretek. Wszystko oblane białą lub ciemną czekoladą.

Szarlotka tradycyjna

Warstwy kruchego ciasta wypełnione świeżymi jabłkami, udekorowane białym lukrem o smaku cytryny.

Desery na bazie bitej śmietany

Różne smaki owocowe. W okresie letnim w szerokiej gamie świeżych owoców. Idealny deser na drugi dzień przyjęcia weselnego.

Ciasteczka weselne

Mieszanka wyśmienitych i różnorodnych, ręcznie robionych ciasteczek, w skład których wchodzą: nugaty, babeczki, bajaderki, klawiszki, amarelki, spirytuski, rogaliki orzechowe, muszelki, ciastka kokosowe i orzechowe, ciastka z orzechem, kokosanki mleczne i beziki.

Ciasteczka jako dekoracja stołu weselnego kuszą gości niepowtarzalnym, wyrafinowanym smakiem i aromatem. Zachwycają swym wyglądem, smakują wyśmienicie i roztaczają kuszący zapach, który urzeka i zniewala.

Polecamy również kołacze weselne i paczki weselne dla gości:

  • Paczka mała - trzy rodzaje ciasta i drobne ciasteczka
  • Paczka średnia - cztery rodzaje ciasta i drobne ciasteczka
  • Paczka duża - pięć rodzajów ciasta i drobne ciasteczka

Do każdej z paczek dołączamy również życzenia weselne dla gości.

Powyższa oferta jest tylko propozycją.

Zamówienia realizujemy według oczekiwań i wymagań każdego, nawet najbardziej wymagającego klienta.

DO PAŃSTWA DYSPOZYCJI SĄ nasi Konsultanci ds. zamówień:

Rejon Bielska-Białej, Cieszyna, Szczyrku tel. 511-625-999

Rejon Wadowic, Andrychowa, Żywca i okolic tel. 504-166-606 

Rejon Jaworzna, Libiąża, Chrzanowa, Suchej Beskidzkiej tel. 512-770-795 

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy również na konsultacje bezpośrednio do naszej Pracowni Cukierniczej w Czernichowie, ul.Piekarska 1, gdzie do Państwa dyspozycji są nasi konsultanci. Tel. (33) 866-12-55 wew. 24. lub kom. 515-170-402. E-mail: wesela@piekarniaczernichow.pl

WSZYSTKIE KONSULTACJE PO WCZESNIEJSZYM UZGODNIENIU TELEFONICZNYM.

 

 
 
ciasta weselne Bielsko Torty Jaworzno